
زمانی مسئولان کشورمان دغدغه و رویای توریسم درمانی و پزشکی داشتند اما هم اینک با اتخاذ سیاست های نادرست در سالهای اخیر کشور اینک با واقعیت تلخ مهاجرت پزشکان مواجه شده است.
بیش از دو سال است که بسیاری درباره مهاجرت پزشکان هشدار میدهند. آمار مهاجرت نخبگان و پزشکان همچنان روندی صعودی دارد؛ نخبگانی که پرورششان برای کشور هزینه داشته و ازدستدادن آنها نیز هزینهای گزافتر به جامعه تحمیل میکند.
طبق آمارها حدود 40 درصد از رتبههای برتر کنکور و المپیادها از کشور مهاجرت میکنند؛ چنین آمار و ارقامی به این میماند که بخشی از وزارت علوم، بهداشت و درمان و نظام آموزشی کشور به دستگاهی برای پرورش استعدادها و نیروهای کار متخصص دیگر کشورها تبدیل شدهاند
۳۰ هزار کادر درمان از دانشکدههای علوم پزشکی درخواست صدور گواهی حسن انجام کار داشتهاند که مقصدشان کشور عمان بوده است. همچنین ظرف چهار سال گذشته ۱۶ هزار پزشک عمومی از کشور رفتهاند و بر اساس گزارش سازمان بینالمللی مهاجرت، میزان مهاجران ایرانی در سال ۲۰۲۲ میلادی، حدود دومیلیون و ۸۰۰ هزار نفر بوده که نزدیک به 3.3 درصد از کل جمعیت کشور را شامل میشود.
حالا دیگر بیش از ۲ سال است که مساله مهاجرت پزشکان به کشورهای دیگر زنگ خطر کمبود پزشک در کشور را به صدا در آورده است. اما این تنها پایان ماجرا نیست چرا که بسیاری از پزشکان اگر مهاجرت نکنند هم دیگر در عرصه سلامت فعالیت نمیکنند و ترجیح میدهند برای داشتن امنیت شغلی و معیشتی خود به کارهای دیگر روی بیاورند.
عمان در سالهای اخیر به یکی از کشورهای در حال توسعه در حوزههای بهداشت و درمان تبدیل شده است. میزان بالای حقوق پزشکان، یکی از مهمترین دلایلی است که عمان را برای پزشکان و کادر درمان به یکی از مقاصد مطلوب مهاجرتی بدل کرده است. درآمد ماهیانه پزشکان در عمان بین ۳ هزار تا ۵ هزار دلار است.
شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید
- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد