اتریش و هلند از مخالفان جدی پیوستن بلغارستان و رومانی به اتحادیه اروپا هستند.

نماینده بلغارستان در پارلمان اروپا تهدید کرد در صرتی که کشورش و رومانی در اتحادیه اروپا و عضویت شنگن پذیرفته نشوند، این دو کشور کنترلهای مرزی خود با اتحادیه اروپا را تا پایان سال جاری میلادی لغو خواهند کرد.

این مطلب را آندری نواکوف، نماینده پارلمان بلغارستان گفت و افزود گفت موانع این دو کشور برای پیوستن به شینگن دیگر به وتوی اتریش و هلند مرتبط نیست.

وی در مصاحبه با Nova TV  افزود زمان انتظار طولانی برای رانندگان کامیون صدها یورو هزینه دارد. وی همچنین تاکید کرد که بسیاری از رانندگان کامیون راه های جایگزین را انتخاب می کنند زیرا نمی خواهند در مرز منتظر بمانند.

وی افزود این رانندگان به ازای هر روزی که در مرز راه گم می کنند، به ازای هر کامیون  200 یورو صاحبش ضرر می کند. نواکوف افزود بسیاری از رانندگان به دلیل اینکه نمی خواهند در مرزها سرگردان شوند، دست از کار کشیده اند.

وی در ادامه گفت: مقامات دو کشور تلاش‌های متعددی را برای عبور غیرقانونی از مرز ثبت می‌کنند و مقامات را تشویق به اتخاذ تدابیر در این زمینه کردند.

در حالی که اتریش همچنان مخالف پیوستن بلغارستان و رومانی به شینگن است، نواکوف گفت که مقامات اتریشی با بیان اینکه می خواهند جلوی مهاجرت های غیرقانونی به این کشور را بگیرند، سعی می کنند قبل از انتخابات آراء بیشتری از مردم کشورشان را جذب کنند.

با این حال، نواکوف تاکید کرد که امنیت اتریش به پیوستن این دو کشور به شینگن بستگی ندارد.

به گزارش Euractiv، نیکولای دنکوف، نخست وزیر بلغارستان و یون مارسل چیولاکو، نخست وزیر رومانی، اوایل این هفته در آتن دیدار کردند تا درباره استراتژی پذیرش دو کشور در منطقه شنگن گفتگو کنند.

در این دیدار، نخست وزیر دنکوف گفت که لغو کنترل های مرزی بین بلغارستان و رومانی و بلغارستان و یونان تأثیر مهمی در حفاظت بهتر از مرزهای خارجی اتحادیه اروپا خواهد داشت.

علاوه بر این، تاکید شد که دیگر صف های انتظار طولانی خودروها وجود نخواهد داشت که منجر به انتشار کمتر کربن می شود.

نخست وزیران دو کشور همچنین گفتند که می خواهند پل جدیدی بر روی دانوب بسازند و خط کشتیرانی بین روسه بلغارستان و گیورگوو رومانی راه اندازی کنند.

با وجود تلاش‌هایی که مقامات دو کشور انجام می‌دهند، اتریش اخیراً اعلام کرد که موضعش در برابر گسترش شینگن بدون تغییر باقی مانده است. وزارت کشور اتریش گفت که تا زمانی که سیستم شینگن به درستی فعال نباشد ، هیچ فایده ای در گسترش شنگن وجود ندارد.