1.5 میلیون مهاجر می توانند سرانه 400 هزار یورو درآمد در اقتصاد آلمان تولید کنند.

طبق آخرین آمار منتشره 281 میلیون نفر در سراسر جهان دیگر در کشور خود زندگی نمی کنند که این رقم سه برابر سال 1970 است.

در این حال محبوب ترین مقصد برای مهاجران از سالهای گذشته تاکنون ایالات متحده بوده و پس آن آلمان و در سالهای اخیر هم عربستان سعودی است .

اگرچه آلمان از دهه 1960 و برای بازسازی های بعد از جنگ جهانی دوم کارگران ماهر را جذب می کرد اما مدت ها بود که خود را به عنوان یک کشور مهاجرپذیر نمی دید. این درحالی است که کارگرانی از استرالیا، برزیل، آمریکا ،  کانادا ، ایتالیا ، ترکیه و پرتغال در آلمان کار می کردند تا به بهبود اقتصادی کمک کنند اما آنها قرار بود بعد از یک دوره خاک این کشور را ترک کنند اما این اتفاق نیافتاد.

اما با تغییرات جمعیتی و فناوریهای نوین به همراه نیاز به نیروی کار ، امروزه بسیاری از اقتصاددانان در آلمان خواستار مهاجرت منظم نیروی کار ماهر به این کشور هستند. یکی از دلایل این موضوع در آستانه بازنشستگی قرار گرفتن نیروی انسانی شاغل در این کور است و و ورود نیروی جوان به بازار کار آلمان ، علاوه بر تزریق پتانسیل لازم به بخش بازار این کشور، تامین هزینه های نیروهای بازنشسته را نیز موجب خواهد شد . اما آلمان برای این منظور به چه تعداد مهاجر نیاز دارد؟

طبقه ارزیابی اکونومیست ، آلمان هر ساله به 1.5 میلیون نفر مهاجر نیازمند است که این تعداد ارزش افزوده  سالانه معادل 400 هزار دلار به ازای هر فرد در اقتصاد این کشور ایجاد می کنند.

اما کارشناسان اقتصادی به مقامات این کشور برای تحقق این منظور پیشنهاد کرده اند که  سیاست های پذیرش مهاجرت خود را نظم دهی بیشتری کنند . آنها به عنوان نمونه به سیاست های کانادا در زمینه پذیرش مهاجر اشاره می کنند. به اعتقاد این کارشناسان کشورهایی نظیر کانادا با سیاست های خود علاوه بر پذیرش هدفمند مهاجران بر مبنای نیازهای خود از جمله تخصص ، توانمندیهای انان در زمینه زبان و تجربه ومهارت را نیز ملاک عمل قرار داده اند.