
آلمان به دلیل قوانین جدید ویزا که به دانشجویان بین المللی اجازه می دهد قبل از شروع تحصیل در آنجا کار کنند، ممکن است به مقصد مورد علاقه دانشجویان خانواده های کم درآمد تبدیل شود.
قانون جدید کارگران ماهر که در ماه مارس لازم الاجرا شد، دانشجویان خارجی را قادر می سازد در طول تحصیل خود کار کنند، حرکتی که انتظار می رود کارگران ماهر بیشتری را به آلمان، کشوری با قوی ترین اقتصاد در اتحادیه اروپا و سومین کشور بزرگ در جهان راهی کند.
بخش دوم قانون کارگران ماهر، که پیرو بخش اول است که در نوامبر 2023 لازم الاجرا شد، مزایایی را برای چندین دسته از جمله متقاضیان کارآموزی و فارغ التحصیلان به همراه خواهد داشت.
بنا به این قانون به دانشجویان غیر اتحادیه اروپا اجازه می دهد تا 9 ماه قبل به آلمان بیایند و تا 20 ساعت در هفته کار کنند. در این مدت آنها می توانند دوره های انگلیسی و آلمانی را بسته به زبان درسی خود بگذرانند و درخواست خود را آماده کنند و با کشور آشنا شوند.
قانون جدید اکنون دانشجویان بین المللی را قادر می سازد تا از 120 تا 140 روز کامل در سال یا 280 نیم روز در سال کار کنند. تغییرات جدید می تواند به ویژه بر دانش آموزان خانواده های کم درآمد تأثیر بگذارد.
قانون قبلی همچنین به دانشجویان مشتاق اجازه می داد 9 ماه قبل از شروع تحصیل به آلمان بیایند، اما در این مدت اجازه کار به آنها داده نشد.
هم چنین بنا به قانون یاد شده کسانی که می خواهند دوره کار آموزی را در آلمان بگذرانند، اجازه کار همزمان با ادامه جستجوی خود را نیز دارند. دو شرط اصلی برای متقاضیان داشتن مهارت زبان آلمانی در سطح B1 و داشتن سن زیر 35 سال است.
در طول این دوره 9 ماهه، متقاضیان کارآموزی می توانند 20 ساعت در هفته قبل و بعد از شروع آموزش خود کار کنند.
شهروندان غیر اتحادیه اروپا که از دانشگاه های آلمان فارغ التحصیل شده اند می توانند تا 18 ماه پس از فارغ التحصیلی خود برای یافتن شغل بمانند و با دو سال سابقه کار می توانند برای اخذ اقامت دائم این کشور اقدام کنند.
کسانی که قصد دارند بعد از فارغ التحصیلی شغل خود را تغییر دهند، باید ویزای خود را به کارت آبی اتحادیه اروپا یا ویزای کارگر ماهر آلمان تغییر دهند.
فارغ التحصیلان دانشگاه یا مدارس حرفه ای که توسط مقامات کشور مربوطه تایید شده اند، در صورتی که دو سال سابقه کار در زمینه های مربوطه داشته باشند، می توانند به آلمان بیایند.
بنا به اعلام مقامات آلمانی در مجموع 770,301 موقعیت شغلی باز برای مشاغل در بسیاری از زمینه ها تا دسامبر 2024 در آلمان ثبت شده است. 20 موقعیت شغلی برتر در آلمان شامل مشاغل خالی در باغبانی، چوب، فلزکاری و سایر زمینه های فنی است. از سوی دیگر، مشاغلی که بیشترین دستمزد را در آلمان دارند شامل کارکنان بهداشتی، خلبانی، مدیران فروش و وکلا می شود.