
عضو هیات علمی دانشگاه تهرن معتقد است تمام سیاستها، حتی قانون جوانی جمعیت روی بحث موالید متمرکز است این درحالی است که در حال حاضر ما بحث مهاجرفرستی را در کشور داریم که روزبهروز هم تشدید میشود.
این مطلب را دکتر شهلا کاظمیپور، جمعیت شناس و عضو هیات علمی دانشگاه تهران اظهار کرد و افزود : ما در حال حاضر مهاجرفرستی نیروی کار، نخبگان و... را داریم و نوزاد متولد شده بعد از نخبه شدن از کشور می رود که این موضوع بسیار اهمیت دارد.
وی اضافه کرد: موالید، مرگومیر، مهاجرپذیری و مهاجرفرستی در رشد جمعیت اثرگذار هستند. نگرانی که در جامعه ایران وجود دارد این است که بیشتر مسئولان برای کاهش رشد جمعیت ایران به کاهش موالید استناد میکنند.
کاظمی پور گفت : بررسی تحولات جمعیتی جوامع در جمعیتشناسی در قالب یک نظریه تحت عنوان نظریه «گذار»، انجام میگیرد. این نظریه تحولات موالید، مرگ و میر و رشد جمعیت را طی زمان به تصویر میکشد. هنوز رشد جمعیتی به صفر نرسیده است. پیشبینی ما این است که سال ۱۴۲۵ رشد جمعیتی در ایران به صفر خواهد رسید.
نامبرده ادامه داد: در حال حاضر ایران در انتهای گذار جمعیتی اول است. هنوز رشد جمعیتی به صفر نرسیده است. پیشبینی ما این است که سال ۱۴۲۵ رشد جمعیتی در ایران به صفر خواهد رسید و بعد از آن نیز منفی خواهد شد.
به گفته این استاد دانشگاه ، سال گذشته حدود یک میلیون و ۱۷۰ هزار تولد داشتیم که به مرور هم در حال کاهش است. آمار دقیقی درباره مهاجرت ایرانیان نداریم. اما آنطور که خود مسئولان میگویند سالانه حدود ۲۰۰ هزار نخبه از کشور مهاجرت میکنند. بر این اساس ما چقدر هزینه کنیم که سالانه تولدها را ۲۰۰ هزار نفر افزایش دهیم. چقدر هزینه کنیم نوزادی که متولد شده را به نخبگی برسانیم.