سه دبیر آموزش پرورش معتقد هستند ایده مهاجرات در دانش آموزان در سالهای اخیر بیشتر شده است و حتی دانش آموزان مقاطع متوسه اول و ابتدایی هم حداقل در ذهن خود به ایده مهاجرت فکر می کنند.

سه دبیر آموزش پرورش معتقد هستند که ایده مهاجرات در دانش آموزان در سالهای اخیر بیشتر شده است و حتی دانش آموزان مقاطع متوسه اول و ابتدایی هم حداقل در ذهن خود به ایده مهاجرت فکر می کنند.

این سه تن که در یک میزگرد در کافه خبر حضور داشتند در زمینه موضوع تغییرات اخیر در آموزش و پرورش وتاثیر آن بر این نهاد خصوصا در بین معلمان و دانش آموزان سخن می گفتند ، این مطلب را ابراز کردند.

محمد داوری در این زمینه گفت : معلم‌ها بیشتر بعد از بازنشستگی مهاجرت می‌کنند، اما اخیراً ایده مهاجرت در دانش‌آموزان بیشتر شده و حتی این ایده به دانش‌آموزان مقاطع متوسطه اول و ابتدایی هم کشیده شده است.

وی اضافه کرد: چنین چیزی کم سابقه است، اراده برای مهاجرت خیلی زیاد است اما توان برای مهاجرت کم است. وقتی از دانش‌آموزان پرسیده می‌شود دلایل ایده مهاجرتی که در ذهن دارند برای چیست، می‌گویند چشم‌انداز تحصیلی و شغلی در خارج از کشور را برای خودشان روشن‌تر می‌بینند. در نسل جدید مسئله اقتصاد در انتخاب رشته اهمیت زیادی دارد، به شدت معتقدند که رشته‌ای باید انتخاب کنند تا درآمد کافی از آن داشته باشند، برای همین گرایش به مهاجرت میان دانش‌آموزان افزایش پیدا کرده است.

در ادامه محمدرضا نیک‌نژاد هم گفت : میل به مهاجرت به جامعه دانش‌آموزان و معلم‌های جدید الورود رخنه کرده طوری‌که به‌تعبیر نیک‌نژاد خیلی‌ها کوله پشتی مهاجرت را حداقل در ذهن خود بسته‌اند.

وی افزود: خیلی از دانش‌آموزانِ گذشته خودم امروز مهاجرت کرده‌اند، بعد از حوادث سال گذشته میزان سرخوردگی دانش‌آموزان افزایش پیدا کرد. به دلیل برخوردهایی که انجام شده، برخلاف آقای داوری معتقدم خیلی از معلم‌های جدید گرایش به مهاجرت دارند، این معلم‌ها از فضای آموزشی کشور به شدت بدشان می‌آید، نسل جدید دانش‌آموزان و معلمان کوله‌پشتی مهاجرت را حداقل در ذهن‌شان بسته‌اند و فقط منتظر یک فرصت هستند.

نرگس ملک‌زاده یک معلم آموزش و پرورش نیز در این خصوص گفت : شرایط اقتصادی درباره مهاجرت اثرگذاری زیادی دارد، اکثر دانش‌آموزان ما شرایطی که بخواهند مهاجرت کنند را ندارند، اما همان‌طور که آقای نیک‌نژاد گفت ذهن‌شان را برای مهاجرت به دلیل ناامیدی‌ها و سرخوردگی‌هایی که دارند آماده کرده‌اند، آن‌ها به مهاجرت تمایل دارند.

وی افزود: یک بار از دانش‌آموزان خواستم شناسنامه‌ای درست کنند که مجموعه‌ای از علاقه‌ها و نشانه‌های خودشان باشد و ما بتوانیم با خواندن آن دانش‌آموز را بشناسیم، خیلی از دانش‌آموزان سفر کردن و رفتن از ایران را جزو علاقه‌های خودشان نوشته بودند، خیلی‌های‌شان ترکیه را برای مهاجرت انتخاب کرده‌اند که این نشان می‌دهد انگار فقط دوست داشتند از این‌جا بروند.