در شرایطی که درخواست برای مهاجرت در بین اقشار مختلف جامعه در یکی از بالاترین نرخ‌های خود در چند سال اخیر قرار گرفته است ، برخی افراد نیاز و تقاضای موجود در این بازار را محملی برای سوء استفاده های مالی خود قرار داده اند.

در شرایطی که درخواست برای مهاجرت در بین اقشار مختلف جامعه در یکی از بالاترین نرخ‌های خود در چند سال اخیر قرار گرفته است ، برخی  افراد نیاز و تقاضای موجود در این بازار را با ارایه وعده های توخالی ، محملی برای سوء استفاده های مالی خود قرار داده اند.

یکی از این زمینه ها فعالیت برخی از این اشخاص با عنوان وکیل مهاجرتی است . در ابتدای امر به نظر می‌رسد وکلای مهاجرتی با توجه به تخصص و آگاهی خود از قوانین مهاجرتی می‌توانند به افراد متقاضی ویزا کمک کنند اما در این بین تعداد افرادی که به کلاه‌برداری از متقاضیان می‌پردازند نیز افزایش می‌یابد.

موسسات مهاجرتی غیر معتبر و گاه جعلی که در سال‌های اخیر رشدی قارچ گونه داشته‌اند، با سو استفاده از اشتیاق مردم، به ویژه نسل جوان برای مهاجرت و با وعده‌های دروغین و با ارائه مدارک جعلی مبالغ هنگفتی به جیب زده و متقاضی را در نیمه راه به حال خود رها می‌کنند.

یکی از روش‌های جدید و جالب توجه کلاه برداری این شرکت‌ها بدین صورت است که موسسه مهاجرتی با وعده اخذ ویزای تضمینی مشتری را جذب کرده و به او تضمین می‌دهد که در‌صورت رد شدن درخواست ویزا توسط سفارت مربوطه، کل مبلغ دریافتی را به مشتری بازمی‌گرداند این درحالی است که خود آنها هم می دانند که متقاضی شرایط لازم برای مهاجرت را ندارد.

این شرکتها متعقبا با دریافت وجه های کلان در حد چندین هزار دلار یا یورو ، متقاضیان را به رویای مهاجرت فرو برده از طرف دیگر با مبالغ دریافتی از آنان مبادرت فعالیت و سرمایه گذاری می کنند.

بعد از گذشت چندین ماه و بعضا چند سال، یا برخی از این شرکتها کلا محو و از دسترس خارج می شوند و سرمایه متقاضی از بین می رود و یا اینکه در خوشبینانه ترین حالت پس از کسب سود و نیز  بعد از کسر آنچه که آنرا هزینه های پیگیری کار می نامند که اکثرا حدود 25 درصد مبلغ دریافتی است، الباقی وجه را به متقاضی مسترد می کنند.

این درحالی است که متقاضی ماهها و بلکه سالها فرصت زندگی خود را در کشور در رویای مهاجرت از دست داده و بعضا حتی برخی خانه و لوازم زندگی خود را نیز به امید مهاجرت فروخته اند که بدیهی است به نتیجه نرسیدن  و سوء استفاده از آنان ، در بهترین حالت منجر به تحمیل هزینه های مالی و معنوی از جمله افسردگی در فریب خوردگان ایجاد خواهد کرد.

البته افرادی که از این طریق مورد سوءاستفاده قرار گرفته اند می توانند برای شکایت به مراجع قضایی مراجعه کنند اما با توجه به قراردادی که در ابتدای کار معمولا با این قبیل شرکتها منعقد می کنند که اکثرا یک طرفه است، مدتها باید در راهروهای مراجع انتظامی و قضایی پیگیری شکایت خود باشند، این درحالی است که خیلی از این افراد چندان در سودای و اوهام مهاجرت آنهم از نوع آسان بوده اند که در هنگام پرداخت وجه نه رسیدی دریافت کرده ند و نه قراردادی .

یکی دیگر از روش‌های مورد استفاده این موسسات برای خالی کردن جیب متقاضی مشتاق به مهاجرت، وعده مهاجرت بدون نیاز به پول و سرمایه است که در شرایط اقصادی اخیر و به خصوص برای افراد با سطح درآمد پایین می‌تواند بسیار وسوسه کننده باشد.  این در حالی است که هر روش مهاجرتی اعم از تحصیلی و یا کاری نیازمند بودجه نسبتا زیادی است که تهیه این رقم با توجه به ارزش پایین ریال در مقابل ارزهایی همچون دلار و یورو کاری دشوار خواهد بود. برخی موسسات و وکلای غیر رسمی با سو استفاده از اطلاعات ناقص و سردرگمی افراد در پروسه اخذ ویزا و نیز با وعده‌های گمراه کننده اعتماد متقاضی را جلب کرده و در مراحل بعدی ارقام کلانی را تحت عناوین مختلف همچون ترجمه مدارک، اخذ دعوت‌نامه، گرفتن وقت سفارت و… از مشتری به جیب می‌زنند.

البته در این میان به نظر می رسد با توجه به تحمیل هزینه هایی که این افراد با شگردهای خود به اطمینان و اعتماد عمومی در جامعه هم وارد می کنند، لازم است متولیان حقوق عامه از جمله دادستان ها بعنوان مدعی العموم در این زمینه به ضابطین و مسئولان بخصوص از طریق ستادهای پیشگیری از جرائم خاص تذکرات لازم برای برخورد با خاطیان را ارایه کنند.

برچسب ها : تیتر تاپ ,