
سفارت ایتالیا در تهران در روزهای آخر پاییز رویداد هفته آشپزی ایتالیا را با حضور آشپزآن ایرانی در تهران برگزار کرد.
در این مراسم که در یکی از رستورانهای معروف تهران برگزار شد آشپزهای معروف و صاحبان رستورانهای بزرگ تهران دعوت بودند تا همراه هیات دیپلماتیک ایتالیا، مهمان دو سرآشپز ایتالیایی باشند که آنها را به یک سفر رؤیایی به جزیره کاپری بردند.
در جریان این سفرهای مجازی که به مناسبت هفتمین دورۀ هفتۀ آشپزی ایتالیایی در جهان برگزار شد، سرآشپز جوزپه دی بلا، و طبخ کنندۀ حرفه ای پیتزا، ماریو بلکاسترو که از جانب فدراسیون آشپزی ایتالیا و به همین مناسبت به تهران آمده بودند، سکان را در دست داشتند.
سفر با یک شوی آشپزی مختص پخت پیتزای ناپلی در رستوران سینسیر آغاز شد و پس از آن با یک ناهار حرفه ای و ممتاز ایتالیایی در اسپینانس پالاس ادامه یافت که الهام گرفته از ترکیب سنت، خلاقیت و نوآوری بود. در نهایت، این رویداد ها در بنلی لانژ با به نمایش گذاشتن آداب و رسوم آشپزی محلی به پایان رسید. در این مجموعه مراسم، غذاهایی مرتبط با سنتهای خاص محلی ایتالیا ارایه شدند. موضوع محوری این سفر رؤیایی اصالت آشپزی ایتالیایی و رژیم غذایی مدیترانه ای بود که همراستا با موضوع این دوره از هفتۀ آشپزی ایتالیایی است؛ بر سر میز با غذای ایتالیایی، سلامت همراه با طعم خوش.
آشپزی ایتالیا برای درج در فهرست میراث فرهنگی بشری غیرمادی یونسکو نامزد شده است و وزارت امور خارجۀ ایتالیا و کل شبکه دیپلماتیک و کنسولی، هر سال هفتۀ آشپزی ایتالیایی را در کشورهای محل ماوریت خود در سراسر جهان جشن میگیرد.
هدف از برگزاری این جشن ها که از سال سال ۲۰۱۶ میلادی آغاز شده است ، معرفی و توسعه و ارتقای آشپزی ایتالیایی در جهان است.
موضوع سال ۲۰۲۳ این رویداد ، «بر سر میز با غذاهای ایتالیایی: سلامتی با طعم» نامگذار شده است. این موضوع قصد دارد رژیم غذایی مدیترانهای را به عنوان یک رژیم غذایی متعادل و مرتبط با زندگی سالم و تندرستی به جهانیان معرفی کند.