
مقامات آلمانی می گویند علیرغم اقدامات صورت گرفته برای تسریع در رسیدگی به تقاضاهای پناهندگی اتباع خارجی در این کشور ، ایرانیان به همراه اتباع نیجریه و سنگال هم چنان طولانی ترین اوقات رسیدگی به درخواست هایشان را به خود اختصاص داده اند.
بنا به داده های مرکز آمار وزارت کشور آلمان ، رسیدگی به تقاضای پناهندگی اتباع ایرانی در این کشور حدود ده ماه و نیم به طول می انجامد . این زمان برای اتباع کشورهای نیجریه 16 ماه و 2 روز و برای اتباع سنگال 12 ماه و 8 روز طول می کشد.
آمار یاد شده در حالی منتشر شد که بر مبنای همین گزارش میانگین روند پناهندگی در آلمان در نیمه اول سال جاری به 6 ماه و شش روز ، یعنی یک ماه کمتر در مقایسه با مدت مشابه در آمار سال 2022 رسیده است .
بر اساس مقررات فعلی اتحادیه اروپا، مراحل پناهندگی باید برای یک دوره شش ماهه تکمیل شود. اما، در سال 2020، در طول وضعیت COVID-19، آژانس پناهندگی آلمان، BAMF، با میانگین زمان بیش از هشت ماه از این حد فراتر رفت اما اکنون این روند به آنچه که در سال 2021 یعنی حدود 198 روز رسیده است.
آمارهای دولت هم چنین بیانگر آن است که مدت تصمیم درخواست پناهندگی بستگی زیادی به این دارد که این افراد از چه کشورهایی وارد آلمان شده باشند. . اتباع افغانستان باید به طور متوسط بیش از 9 ماه برای تصمیم گیری منتظر بمانند، علیرغم این واقعیت که در نهایت تقریبا 100 درصد موارد درخواست آنان از وضعیت حمایت برخوردار می شوند.
در سالهای اخیر مقامات در آلمان به طور مداوم با تعداد زیادی از درخواست های پناهندگی مواجه شده اند و این روند رهبران این کشور را به اعمال اصلاحات در سیستم پناهندگی در این کشور با هدف کمک به مدیریت وضعیت فعلی سوق داده است .
به تازگی، اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، گفته است که کشورش باید اخراج مهاجران بزرگی را که حق اقامت در آلمان را ندارند، آغاز کند. وی گفت بالاخره باید کسانی را که حق ماندن در آلمان را ندارند در مقیاس وسیع و سریعتر از کشور اخراج کنیم.
علاوه بر این، نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان، نیز برنامههایی را برای تسهیل روند اخراج ارائه کرد. به گفته وی، تعداد اخراج های تسهیل شده در سال جاری نسبت به سال گذشته 27 درصد افزایش یافته است. با این حال، او اصرار داشت که هنوز کارهای بیشتری باید انجام شود.
چنین اظهاراتی پس از آن صورت می گیرد که در ماه سپتامبر، تعداد مهاجرانی که به صورت غیرقانونی وارد آلمان شده اند، بیش از هر ماه در هفت سال گذشته است.
حدود 21000 مهاجر در ماه سپتامبر به طور غیرقانونی خود را به آلمان رسانده اند ، که این رقم بیشترین افزایش از فوریه 2016 را به خود اختصاص داده است، زمانی که حدود 25650 نفر وارد این کشور شده بودند.