معاون پارلمانی رئیس جمهور می گوید تأسیس «سازمان ملی مهاجرت» ضروری است و نمایندگان مجلس همکاری کنند تا لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور سریعتر به جمع بندی برسد.

 معاون پارلمانی رئیس جمهور می گوید تأسیس «سازمان ملی مهاجرت» ضروری است و نمایندگان مجلس همکاری کنند تا لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور سریعتر به جمع بندی برسد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره وضعیت و آخرین اقدامات انجام شده برای تصویب لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور و تشکیل سازمان ملی مهاجرت گفت : دولت فعلی بیش از گذشته به ایرانیان خارج از کشور اهتمام دارد، در این راستا هفته گذشته در مورد محکومان ایرانی در ازبکستان لایحه ای را به مجلس تقدیم کردیم. در حقیقت تلاش داریم محکومان ایرانی که در کشورهای مختلف زندانی هستند، به ایران منتقل شوند تا ادامه محکومیت خود را در داخل کشور سپری کنند چرا که در داخل شرایط بهتری برای آنها مهیا می شود و همچنین از این طریق خانواده ها نیز می توانند عزیزان خود را ملاقات کنند. این تلاش ها نشان می دهد که ما حتی نسبت به مجرمین ایرانی که در خارج هستند نیز توجه داریم.

سیدمحمد حسینی افزود : نکته دیگر سرمایه ای است که ایرانیان خارج از کشور می توانند به داخل منتقل کنند. در لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور به این موارد و همچین به مسایل مختلف فردی، عمومی و اینکه بتوانند به سهولت به اطلاعات دسترسی داشته باشند، توجه ویژه ای شده است.

وی اضافه کرد: برخی از ایرانیان مقیم خارج از کشور می خواهند کسب اطلاع کنند که وضعیتشان چگونه است و اگر کسی می خواهد به ایران بازگردد و گمان می کند که شاید پرونده ای داشته باشد، وزارت خارجه با کمک دستگاه مربوطه به این دغدغه ها و پرسش ها پاسخ می دهد و ایرانیان می توانند بدون نگرانی به کشور بازگردند.

نامبرده ادامه داد: رییس جمهور در همه سفرهایی که به خارج از کشور می روند، سعی دارند با ایرانیان خارج از کشور و فعالان اقتصادی جلسه داشته باشند و زمینه های کاری به آنها توضیح داده شود.

حسینی درباره تأخیر در بررسی لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور در مجلس، گفت: مدتی است که درگیر بحث برنامه هفتم توسعه هستیم و پس از آن بلافاصله بودجه باید مورد بررسی قرار بگیرد که چند ماهی به طول خواهد کشید لذا باید بگذاریم که این مراحل تمام شود و سپس لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور را با جدیت در مجلس دنبال کنیم.

معاون پارلمانی رئیس جمهوری ادامه داد: درباره این لایحه اختلاف نظر چندانی وجود ندارد و همگی اتفاق نظر دارند که باید زمینه حمایت از ایرانیان خارج از کشور و جذب و ارتباط آنها با داخل کشور را فراهم کنیم؛ از این جهت پیش بینی می کنم در این مورد در مجلس با چالش چندانی مواجه نشویم.

وی درباره آخرین وضعیت بررسی لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت در مجلس نیز اظهار کرد: اتباع خارجی که در ایران حضور دارند به خصوص از کشور همسایه، افغانستان سالها با مشکلات عدیده ای مواجه بودند، افغانستان 20 سال تحت اشغال آمریکا بود و قبل از آن جنگ و درگیری داشت و در حال حاضر برخی از مردم افغانستان در ایران مهمان ما هستند البته حضور برخی از این افراد مجاز و برخی غیر مجاز است.

نامبرده اضافه کرد : مسایلی از جمله آمارگیری و شناسایی افراد، ثبت نام فرزندان در مدرسه، بیمه، خرید و فروش، مسایل بهداشتی و بسیاری از موارد دیگر، ضرورت تأسیس یک سازمان متعهد برای اتباع خارجی را نشان می دهد که در لایحه تشکیل سازمان ملی مهاجرت سعی شده همه این موارد در نظر گرفته شود.

به گفته حسینی  در حال حاضر این لایحه نیز در نوبت است و باید نمایندگان مجلس بیشتر همکاری کنند تا سریعتر به جمع بندی برسیم البته اقداماتی در این زمینه را شروع کردند ولی نیاز به یک کار جمعی است و همه نهادها و دستگاه ها باید در این زمینه کمک کنند.