
یک نماینده سابق مجلس گفت طبق اطلاعات وی روزانه ده هزار افغانی وارد ایران می شوند و بخش بزرگی از کسانیکه وارد ایران میشوند قبلا جزو ارتش افغانستان بوده اند.
این مطلب را حشمتالله فلاحتپیشه، رئیس سابق کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام کرد و افزود : من با مسئله پناهندگان افغانستانی به ایران مخالف نیستم، حتی بعد از جنگ ایران و عراق بخش عمده بازسازی ایران به دوش همین مردم افغانستان بود که ما با همزیستی مسالمتآمیز دارند، اما آن چیزی که خطرناک است عدم حضور اظهارنامهای و ثبت شده پناهندگان و مهاجران افغانستانی است.
به اعتقاد این نماینده سابق مجلس عدم شناسایی و آمار دقیق این مهاجران اولین آسیبی که دارد برای خودشان است، چراکه آنها نمیتوانند از خدمات بهداشتی و تحصیلی بهره ببرند. وی گفت : امروز هر ایرانی امکان رصد امنیتی،اقتصادی و اجتماعی دارد، اما برای مهاجران افغانستانی چنین امکانی وجود ندارد، حضور آنها منجر به چالشهای مختلف شده است، ترکیب جمعیتی را تغییر داده، در بخش عمده موارد چون حضور آنها ثبت نشده امکان دریافت خدمات مانند تحصیل و خدمات بانکی وجود ندارد، و همه اینها منجر به اعتراض میشود.
این استاد دانشگاه علامه طباطبایی تهران افزود: ما وقتی جمعیت کشور را ثبت میکنیم با همان کیفیت هم باید تعداد مهاجرین را ثبت کنیم، وزارت کشور درخواست کرد که مهاجرین حضور خودشان را اظهار کنند اما کمتر از ۱.۵ میلیون نفر حضور خودشان را اظهار کردند، آن هم عمدتاً کسانی هستند که قدیمیاند، فقط در زمان طالبان چیزی حدود ۲ میلیون نفر به ایران آمدند و الان طبق آخرین خبری که من از یکی از کارشناسان گرفتم روزی ۱۰ هزار نفر از افغانستان وارد ایران میشوند.
نامبرده ادامه داد: بخش بزرگی از کسانیکه وارد ایران میشوند جزو ارتش افغانستان بودند، اینها واقعیتهایی است که جای نگرانی دارد، اگر این آمارها درست باشد یک پنجم جمعیت افغانستان در ایران حضور دارند. از همه مهمتر اینکه ما با یک موجودیتی به اسم طالبان مواجه هستیم که هیچ کاری را غیر از جنگ خوب بلد نیست، و کوچکترین مسئله را تبدیل به یک چالش میکند، و کوچکترین فیلم یا خبری منتشر میشود، بخشی از افغانستانیهای داخل ایران را به تحریک وا میدارد.