یک نماینده مجلس معتقد است که دلیل اصلی مهاجرت متخصصین و نخبگان ، اقتصادی و معیشتی است و وقتی حقوق مکفی داده نمی شود و شرایط را برای حفظ و فعالیت نخبگان فراهم نمی کنیم، از سوی کشورهای آنور آبها جذب می شوند.

عضو مجمع نمایندگان استان گرگان با بیان اینکه دلیل اصلی مهاجرت متخصصین و نخبگان کشور را اقتصادی و معیشتی داند، اظهار کرد: باید مسایل معیشتی و رفاهی مردم حل شود تا ماندگاری آنها تقویت شود و نمی‌توان گفت آنهایی که مهاجرت می‌کنند تعلقی به کشور ندارند بلکه اگر مشکلاتشان حل شود قطعا در کشور خواهند ماند.

این مطلب را رمضانعلی سنگدوینی اعلام کرد و افزد: این اتفاقات در دولت های قبل هم رخ داده است و در این دولت هم در بخش های مختلف نخبگانی، مهندسی، پزشکی و نیروهای کار شاهد خروج نخبگان از کشور هستیم. کشورهای خارجی که نیروهای متخصص و نخبه ما را جذب می کنند، هیچ هزینه ای برای تربیت آنها نداده‌اند و برای آنها مقرون به صرفه است که از این نیروها در بخش های متعدد و مختلف استفاده کنند درحالی که جمهوری اسلامی ایران برای این نیروها هزینه کرده است و نیاز است که آنها را حفظ کنیم.

وی ادامه داد: از دولت آقای رئیسی می خواهیم که در حفظ نیروهای متخصص کوشا باشند و مشوق هایی را تعیین کند ما در برنامه هفتم، حکمی را آوردیم که سقف حقوق را برای نیروها برداریم.زیرا اولا هزینه ها و تورم بالا رفته است و وقتی سقف گذاشته می شود، حقوق مکفی داده نمی شود و شرایط را برای حفظ و فعالیت نخبگان فراهم نمی کنیم، از آن سوی آبها کشورهایی که قصد جذب نیروهای ما را دارند، حقوق های وسوسه انگیزی را پیشنهاد می دهند در حالی که این نیروها مطمئنا به کشورشان متعهد هستند اما وقتی شرایط برایشان سخت است اقدام به مهاجرت می کنند.

آقای سنگدوینی با بیان اینکه دولت با اعمال مشوق ها اقدام به حفظ نخبگان و سرمایه های کشور کند، گفت: من از آقای رئیسی خواهش می کنم برای ماندگاری سرمایه های کشور برنامه ریزی کنند. در بخش دولتی حکم آوردیم که سقف حقوق‌ها را بردارند و اساتید دانشگاه ها، نیروهای مختلف صنعتی و وزارت نفت هم از جمله این گروه ها هستند؛ روزانه 115 تا 120 میلیون لیتر بنزین از دریا تا مبادی مصرف توسط نیروهای متخصصین صنعت نفت بهره برداری می شود یا گاز مصارف خانگی از عسلویه که 70 تا 80 درصد گاز کشور را تامین می کند، توسط همین نیروهای متخصص انجام می شود؛ بنابراین این نیروها نیازمند پشتیبانی هستند که اگر مهاجرت کنند کشور با مشکل مواجه می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: من دلیل اصلی مهاجرت متخصصین و نخبگان کشور را اقتصادی و معیشتی می‌دانم. بنابراین باید مسایل معیشتی و رفاهی مردم حل شود تا ماندگاری آنها تقویت شود و نمی توان گفت آنهایی که مهاجرت می کنند تعلقی به کشور ندارند بلکه اگر مشکلاتشان حل شود قطعا در کشور خواهند ماند.