
وزیر علوم دولت اصلاحات می گوید با توصیه ، نصیحت و بخشنامه نمی توان مانع مهاجرت نخبگان شد و برای توقف این روند باید فرایندهای مختلفی طی و ساختارها تغییر یابند.
مصطفی معین این مطلب را در پاسخ به این سوال که چگونه می توان با مهاجرت دانشجویانی که پیش از این قصد ماندن و ساختن کشور و حتی جانفشانی دراین زمینه را داشتند مواجه شد ، ابراز کرد.
وی گفت : با توصیه با نصیحت با بخشنامه و این چیزا غیر ممکنه . فرایندی طی شده که به اینجا رسیده که البته به نتیجه خیلی بدی هم رسیده . برای این منظور باید فرایند تغییربکند . فرایند در کل نظام مطرحه. این مهاجرت در همه اقشار جامعه در حتی دانش آموزان ونیز مدیران برجسته ، صنعتگران و نیز اشخاص و افراد متمول و اساتید دانشگاهها و دانشجویان در حال انجام است اما درخصوص پزشکان و پرستاران به دلیل ارتباط آنان با سلامت جامعه با حساسیت بیشتری دنبال می شود.
وی افزود : این فرآیند باید به نظرم تغییر بکند و برای تغییر این فرایند باید نوع نگاه به انسان ، منزلت انسان ، کرامت انسان ، حقوق اساسی انسان که حقوق طبیعی و خدادادی او هست و آزادیها شامل انواع آزادی فکر ،اندیشه ، بیان ، اجتماع ، نوشتن، رسانهها ، آزادی علمی در دانشگاه ، حقوق شهروندی ، حقوق بشر همه این موارد در این جهت تغییر بکنند.
معین اضافه کرد : البته در کنار این امر باید سعی کنند جاذبههای داخل را بالا ببرند چرا که در مهاجرتها فرکانس های مختلفی مطرح است که به صورت ساده عبارت است از اینکه یک جاذبه قوی در خارج در مقصد هست یک دافعه شدید در مبدا هست ند
به گفته وزیر علوم دولت إصلاحات ، تغییر در نگاهها ، رویکردها ، سیاستها و حتی ساختار باید به این مسئله توجه بشود و البته این امر تدریجی هم هست و بطور ناگهانی اتفاق نمیافتد و باید به انسان اعتماد کرد هم به لحاظ انسانی و هم به لحاظ اعتقادی و جالب اینکه در دین ما هم به این موضوع تاکید شده است یعنی اینکه زمین خدا وسیع است و اگر دیدید در وطن خودتونان کرامتتان زیر پا گذاشته میشود و از حقوق خودتان نمیتونید برخوردار بشوید و مانع رشد شما میشوند حتی موظفید که مهاجرت بکنید و اگه مهاجرت نکنید به لحاظ اعتقادی مواخذه می شوید.